MADE IN RURAL primeşte distincţia CSR4WOMEN pentru stimularea antreprenoriatului rural

Una dintre cele mai mari companii de cosmetice din lume a oferit saptamana aceasta premiul CSR4WOMEN proiectului MADE IN RURAL, pentru activitatilor derulate in sprijinul femeilor din mediul rural. Fundatia World Vision Romania a fost castigatoarea CSR4WOMEN la sectiunea antreprenoriat.

Editia a III-a a conferintei CSR4WOMEN a reunit membri ai societatii civile, reprezentanti ai mediului de afaceri, dar si ai autoritatilor, toti cu initiative valoroase care misca lucrurile spre bine in Romania. In cadrul evenimentului – organizat in patru teme de discutie: sanatate, antreprenoriat, protectie sociala si educatie – Fundatia World Vision Romania a fost remarcata datorita determinarii, curajului si perseverentei echipei MADE IN RURAL, care a reusit astfel sa produca o schimbare in peste 1.950 de familii din satele Romaniei.

Opt din zece beneficiari ai proiectului sunt femei din mediul rural cu un nivel scazut de educatie, casnice sau fara loc de munca, cu sanse foarte mici sa depaseasca starea de vulnerabilitate in care se afla. Proiectul MADE IN RURAL a fost „croit pe masura lor” in sensul in care le-a oferit sansa sa se califice intr-o meserie sau intr-un domeniu care se le dea oportunitatea de a iesi din starea de vulnerabilitate, sa obtina un loc de munca sau sa inceapa o afacere la care pot lucra de casa – mestesuguri populare, croitorie, coafura, productie de conserve bio etc. Peste 130 dintre ele au primit, pentru planurile de afaceri realizate in cadrul proiectului, cate un premiu in valoare de 10.000 de lei care sa le ajute sa inceapa o noua etapa in viata – una in care lumea lor se deschide dincolo de marginile gospodariei traditionale si le permite sa se dezvolte si sa dobandeasca respectul si demnitatea pe care le merita fiecare dintre ele, a declarat Adrian Secal, managerul proiectului MADE IN RURAL.

Distinctiile CSR4WOMEN

In acest an au fost premiate patru proiecte din patru domenii:

–           Antreprenoriat – MADE IN RURAL, Fundatia World Vision Romania

–           Educatie – Exista Aur in fiecare, proiect derulat de Federatia Romana de Handbal

–           Sanatate – Doneaza par copilasilor, proiect initiat in cadrul Societatii Studentilor Medicinisti Iasi, de catre Ioana-Maria Andrioaie, in sprijinul copiilor bolnavi de cancer

–           Protectie sociala – Clubul Mamelor, un grup format din peste 20 de femei din cartierul Ferentari, care pun presiune pe autoritatile locale pentru a lua in considerare nevoile comunitatii pe care o reprezinta.