Vâlcea

În primul an de proiect, peste 1800 de persoane din mediul rural au fost ajutate să îşi caute de lucru. Consilierii din proiect i-au îndrumat pe vâlceni să-şi stabilească obiective clare în ce priveşte parcursul profesional, iar mediatorii i-au sprijinit pe cei dornici să se angajeze.

Întrucât şansele de angajare cresc direct proporţional cu nivelul instruirii, în continuarea etapei de consiliere – mediere, beneficiarii proiectului au urmat cursurile de iniţiere şi formare profesională gratuite, organizate de World Vision România chiar în comunităţile rurale în care aceştia locuiesc.

Asociaţia Meşterilor Populari din comuna Copăceni, creată anul trecut cu sprijinul World Vision România, a fost gazda cursurilor de ţesătorie organizate cu sprijinul partenerului Ascendo S.R.L. Simultan, în localitate au avut loc şi sesiuni de formare în antreprenoriat.

Sătenii din comunităţile Sirineasa, Copăceni, Costeşti şi Dănicei şi-au suplimentat instruirea profesională urmând la cursuri de lucrător în pensiune turistică sau competenţe antreprenoriale. La nivelul întregului judeţ, peste 200 de oameni au dobândit calificare prin participarea la proiect

În vara anului 2015, proiectul MADE IN RURAL va pune la dispoziţia comunităţilor Voineasa şi Stoileşti două ateliere de creaţie şi meşteşuguri, dotate cu echipamente şi materie primă. Astfel, participanţii la cursuri, dar şi alţi meşteri pricepuţi din regiune, primesc sprijin pentru revitalizarea tradiţiilor meşteşugăreşti şi crearea unor oportunităţi de dezvoltare comunitară sustenabilă.