Iaşi

În primul an de proiect, peste 1800 de persoane din mediul rural au fost ajutate să îşi caute de lucru. Consilierii din proiect i-au îndrumat pe ieşeni să-şi stabilească obiective clare în ce priveşte parcursul profesional, iar mediatorii i-au sprijinit pe cei dornici să se angajeze.

Întrucât şansele de angajare cresc direct proporţional cu nivelul instruirii, în continuarea etapei de consiliere – mediere, beneficiarii proiectului au urmat cursurile de iniţiere şi formare profesională gratuite, organizate de World Vision România chiar în comunităţile rurale în care aceştia locuiesc.

În cinci comunităţi din judeţul Iaşi s-au desfăşurat sesiuni de instruire în ţesătorie manuală, turism şi antreprenoriat. Aproape 170 de săteni din Hiliţa, Costuleni, Cepleniţa, Buhalniţa şi Scobinţi au absolvit cursuri coordonate de partenerii MADE IN RURAL – Asociaţia pentru Sprijinirea Dezvoltării Rurale ASDR Dezmir si Ascendo.

În vara anului 2015, proiectul MADE IN RURAL va pune la dispoziţia comunităţilor Cepleniţa şi Covasna două ateliere de creaţie şi meşteşuguri, dotate cu echipamente şi materie primă. Astfel, oamenii instruiti prin proiect, dar şi alţi meşteri pricepuţi din regiune, primesc sprijin pentru revitalizarea tradiţiilor meşteşugăreşti şi crearea unor oportunităţi de dezvoltare comunitară sustenabilă.