Constanţa

În primul an de proiect, peste 1800 de persoane din mediul rural au fost ajutate să îşi caute de lucru. Consilierii din proiect i-au îndrumat pe constănţeni să-şi stabilească obiective clare în ce priveşte parcursul profesional, iar mediatorii i-au sprijinit pe cei dornici să se angajeze.

Întrucât şansele de angajare cresc direct proporţional cu nivelul instruirii, în continuarea etapei de consiliere – mediere, beneficiarii proiectului au urmat cursurile de iniţiere şi formare profesională gratuite, organizate de World Vision România chiar în comunităţile rurale în care aceştia locuiesc.

Peste 150 de oameni din localităţile Mircea Vodă, Corbu şi Cumpăna au participat în perioada august 2014 – aprilie 2015 la sesiunile de formare coordonate de partenerul în proiect, Ascendo S.R.L. Ei au ales să înveţe ţesutul la război, să se califice în domeniul turismului sau să deprindă competenţe de antreprenori.

În vara anului 2015, proiectul MADE IN RURAL va pune la dispoziţia locuitorilor din comunele Cumpăna şi Corbu două ateliere de creaţie şi meşteşuguri, dotate cu echipamente şi materie primă. Aici, participanţii la cursuri, dar şi alţi meşteri pricepuţi din regiune pot susţine revitalizarea tradiţiilor meşteşugăreşti şi crearea unor oportunităţi de dezvoltare comunitară sutenabilă.