Bistriţa-Năsăud

În primul an de proiect, peste 1800 de persoane din mediul rural au fost ajutate să îşi caute de lucru. Consilierii din proiect i-au îndrumat pe bistriţeni să-şi stabilească obiective clare în ce priveşte parcursul profesional, iar mediatorii i-au sprijinit pe cei dornici să se angajeze.

Întrucât şansele de angajare cresc direct proporţional cu nivelul instruirii, în continuarea etapei de consiliere – mediere, beneficiarii proiectului au participat la cursurile de iniţiere şi formare profesională gratuite, organizate de World Vision România chiar în comunităţile rurale în care aceştia locuiesc.

În judeţul Bistriţa – Năsăud, sesiunile de formare s-au desfăşurat în comunităţile Telciu, Salva şi Bichigiu. Peste 80 de bistriţeni au deprins, în funcţie de abilităţile şi opţiunile personale, meşteşugul ţesutului la război, sau competenţe de antreprenori. Cursurile au fost coordonate de partenerii în proiect, ASDR Dezmir şi Ascendo S.R.L.

În vara anului 2015, proiectul MADE IN RURAL va aduce localnicilor din comuna Telciu un atelier de creaţie şi meşteşuguri, dotat cu echipamente şi materie primă, în care participanţii la cursuri, dar şi alţi meşteri pricepuţi din regiune pot susţine păstrarea tradiţiilor bistriţene.