Despre proiect

MADE IN RURAL este un proiect de dezvolare economică prin care se oferă gratuit calificare, consiliere şi mediere profesională, precum şi sprijin pentru începerea unor mici afaceri.

Proiectul se desfăşoară în perioada 31 martie 2014 – 31 septembrie 2015 în beneficiul persoanelor din mediul rural, judeţele Bistriţa-Năsăud, Constanţa, Cluj, Dolj, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Vaslui şi Vâlcea.

Consiliere şi mediere profesională

În prima etapă a proiectului, oamenii dornici să îşi îmbogăţească instruirea participă la sesiuni de consiliere şi mediere pentru obţinerea unui loc de muncă. Scopul acestor sesiuni este determinarea obiectivelor profesionale adecvate profilului personal.

Cursuri

În etapa a doua a proiectului, participanţii pot urma cursuri de lucrător în pensiuni turistice, ţesător manual sau de competenţe antreprenoriale. Creşterea nivelului de instruire înseamnă mai multe alternative profesionale şi posibilitatea unui trai mai bun.

Mici afaceri “la curte”

Două sute de planuri de afaceri, elaborate de beneficiarii „MADE IN RURAL” cu sprijinul consilierilor noştri, vor fi premiate cu câte 10.000 de lei. Astfel, cei care le-au creat vor dobândi resursele financiare pentru a face primii paşi în antreprenoriat.

Micii întreprinzători se vor constitui într-o asociaţie naţională şi se vor vizita pentru schimburi de experienţă. Concomitent, în opt judeţe ale ţării vor fi create şi utilate şaisprezece ateliere de creaţie. Astfel, meşterii instruiţi îşi pot continua activitatea şi după finalul proiectului.