(reminder) Conferinta de final MADE IN RURAL – ocupare și antreprenoriat in spațiul rural

30.11.2015 | În România rurală, 16 % dintre persoanele între 18 și 64 de ani își doresc să deschidă o afacere în următorii 2 ani, dintre care 98 % doresc să facă acest lucru în comunitatea în care trăiesc, considerând că, pe termen scurt, reducerea taxelor și acordarea de facilități fiscale la început de drum îi poate […]

În România rurală, 16 % dintre persoanele între 18 și 64 de ani își doresc să deschidă o afacere în următorii 2 ani, dintre care 98 % doresc să facă acest lucru în comunitatea în care trăiesc, considerând că, pe termen scurt, reducerea taxelor și acordarea de facilități fiscale la început de drum îi poate susține în acest demers (67%).

În acest timp, 74,9 % dintre intervievați sunt încrezători în șansele lor de angajare, deși doar 40,4 % consideră că pot afla cu ușurință despre oportunitățile de muncă din domeniul lor, lipsa educației și a unor competențe specifice fiind o piedică mai importantă în a-și găsi un loc de muncă (69,7 %) decât oportunitățile de angajare din comunitatea în care trăiesc (33,1%).

Acestea sunt câteva dintre concluziile Raportului preliminar privind oportunitățile de ocupare și antreprenoriat în spațiul rural, cercetare efectuată de către Fundația Wolrd Vision România în cadrul proiectului Made in Rural , proiect care a vizat oferirea de servicii de ocupare integrate, sprijinirea inițiativelor de afacere și dezvoltarea meșteșugurilor tradiționale pentru mai bine de 2100 de persoane în peste 30 de comunități rurale din aproape toate regiunile de dezvoltare ale țării.

Vineri, 4 decembrie 2015, în cadrul Conferinței Made in Rural – Oportunități de ocupare și antreprenoriat pentru spațiul rural, vă invităm să analizăm împreună aceste rezultate și să inițiem o dezbatere privind îmbunătățirea măsurilor de ocupare și de sprijinire a inițiativelor antreprenoriale pentru spațiul rural, cu accent pe susținerea și dezvoltarea meșteșugurilor tradiționale.

Evenimentul are loc în clădirea SkyTower, et. 34, începând cu ora 09.30. Aici puteti gasi AGENDA preliminara si Invitatia evenimentului.

Vă invităm să completați formularul de înscriere până la data de 3 decembrie 2015.