Meșteșugurile, din online în offline

_N0A2024

9.12.2015 | Târgul de la Sat s-a mutat vinerea și sâmbăta trecută, respectiv pe 4 și 5 decembrie, în Mall Promenada, București. Vineri, dis-de-dimineață, un grup de aproape 20 de meșteșugari, îmbrăcați în haine tradiționale și încărcați de pungi și cutii pline cu produse meșteșugite, și-au început ziua la parterul Mall-ului așezând diferitele obiecte la cele șase standuri […]

Târgul de la Sat s-a mutat vinerea și sâmbăta trecută, respectiv pe 4 și 5 decembrie, în Mall Promenada, București.

Vineri, dis-de-dimineață, un grup de aproape 20 de meșteșugari, îmbrăcați în haine tradiționale și încărcați de pungi și cutii pline cu produse meșteșugite, și-au început ziua la parterul Mall-ului așezând diferitele obiecte la cele șase standuri special amenajate și personalizate pentru ei.

Invitați special din diferitele zone ale țării, meșteșugarii au venit în București pentru a-și promova rezultatele muncii lor pe parcursul proiectului Made in Rural în cadrul târgului de promovare a produselor artizanale Târgul de la Sat. Produsele pe care le-au expus au fost realizate de către acești în cadrul Atelierelor de creație și meșteșuguri dezvoltate de Fundația World Vision, ateliere amenajate în 10 județe ale țării în comunități cum ar fi Laza, Vulturești, Dridu, Corbu, Argetoaia sau Bucovăț.

Târgul a oferit beneficiarilor de proiect oportunitatea de a interacționa și de a se promova unui alt tip de persoane față de cei care vin în mod curet la un târg cu produse tradiționale, persoane cu cerințe și opinii diferite, care pot aprecia într-un mod aparte produsele realizate cu migală.

Evenimentul organizat a constituit și pentru clienții și vizitatorii mall-ului o oportunitate de a umple ghetuțele pentru Moș Nicolae cu produse de calitate, realizate manual, la războiul de țesut sau croșetate, cu obiecte de decor pictate sau mărgelite, produse de decor din ceramică sau pictate și bijuterii mărgelite cu iscusință, aceștia găsind aici ii, bijuterii, carpete, globulețe de pom, gentuțe sau alte produse asemănătoare.

Copiii au fost și ei clienți speciali ai Târgului de la Sat, la standul World Vision aceștia învătând să țeasă la un război vertical sub coordonarea meșteșugarilor prezenți.

În seara zilei de sâmbătă cutiile cu care beneficiarii au plecat nu mai erau așa grele, iar dincolo de oboseala au rămas concluzii, lecții învățate, bucuria unei experiențe plăcute și al unor prietenii legate.

Târgul de la Sat a fost organizat ca eveniment paralel în cadrul conferinței de final Made in Rural – oportunități de ocupare și antreprenoriat pentru spațiul rural, ca modalitate de promovare către publicul larg a rezultatelor proiectului Made in Rural. 

În cadrul proiectului Made in Rural au fost organizate 23 de cursuri în calificarea Țesător manual în 19 comunitărți din Ialomița, Constanța, Cluj Napoca, Iași, Vâlcea, Dolj. Un număr de 627 de beneficiari au absolvit cursul de Țesător manual.