Cine se poate înscrie

Activităţile organizate în cadrul proiectului sunt destinate persoanelor cu vârsta peste 16 ani, domiciliate în mediul rural, judeţele Bistriţa-Năsăud, Cluj, Dolj, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Vaslui şi Vâlcea, care se încadrează în oricare dintre următoarele categorii:

  1. Persoane care se ocupă cu agricultura în gospodărie pentru consum propriuLucrători familiali neremuneraţi care produc doar pentru consumul propriu.
  2. Persoane aflate în căutarea unui loc de muncăPersoane cu vârsta cuprinsă între 16 ani şi vârsta pensionării care sunt în căutarea unui loc de muncă. Starea de sănătate, capacităţile fizice şi psihice le fac apte pentru prestarea unei munci. Nu au loc de muncă, nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare privind asigurările pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă. Sunt disponibile să înceapă lucrul în perioada imediat următoare, dacă s-ar găsi un loc de muncă.
  3. Someri tineriTineri cu vârsta între 16-24 de ani care fac dovada înregistrării la AJOFM.
  4. Someri de lungă duratăTineri cu vârsta cuprinsă între 16-24 ani, care au intrat în şomaj de minim 6 luni sau adulţi cu vârsta între 25-64 ani care au intrat în şomaj de minim 12 luni şi fac dovada înregistrării la AJOFM.
  5. Persoane inactive (casnice)Persoanele în vârstă de peste 16 ani care desfăşoară numai activităţi casnice (prepararea hranei, menţinerea curăţeniei, îngrijirea şi educarea copiilor) în gospodăria proprie sau a unei rude până la gradul III inclusiv – de exemplu soţiile casnice sau părinţii care nu sunt pensionari şi fac menajul în gospodăria copiilor sau îngrijesc nepoţii, neavând o sursă de venit proprie.