Ilfovenilor din Clinceni le şade bine cu antreprenoriatul

Ideea de a deveni propriul angajat a stârnit interesul ilfovenilor din comuna Clinceni. Aproape 30 de tineri au ales să înceapă noul an participând la cursul de competenţe antreprenoriale organizat în cadrul proiectului MADE IN RURAL.

Concomitent, cicluri de formare profesională similare se deşfăşoară şi în celelalte judeţe din ţară în care ne dorim să stimulăm spiritul antreprenorial: Constanţa, Cluj, Dolj, Ialomiţa, Iaşi, Vâlcea şi Vaslui.

Sesiunile de instruire îi vor familiariza cu scrierea unui plan de afaceri şi cu noţiunile elementare referitoare la legislaţie, contabilitate, marketing şi publicitate.

În această primăvară, participanţii la cursurile MADE IN RURAL pot intra în competiţia ideilor de afaceri. Cele mai bune 200 de proiecte elaborate de ei vor fi premiate cu câte 10.000 de lei.

Câştigătorii premiilor vor fi susţinuţi în implementarea proiectelor de consilierii World Vision România şi vor face schimburi de experienţă cu antreprenori din alte judeţe, în cadrul unei reţele de cooperare şi bune practici.

Proiectul MADE IN RURAL este cofinanţat din fonduri europene şi se desfăşoară în beneficiul şomerilor, agricultorilor şi persoanelor casnice din mediul rural, în perioada 1 aprilie 2014 – 31 septembrie 2015.