Ialomiţa

În primul an de proiect, peste 1800 de persoane din mediul rural au fost ajutate să îşi caute de lucru. Consilierii din proiect i-au îndrumat pe ialomiţeni să-şi stabilească obiective clare în ce priveşte parcursul profesional, iar mediatorii i-au sprijinit pe cei dornici să se angajeze.

Întrucât şansele de angajare cresc direct proporţional cu nivelul instruirii, în continuarea etapei de consiliere – mediere, beneficiarii proiectului au urmat cursurile de iniţiere şi formare profesională gratuite, organizate de World Vision România chiar în comunităţile rurale în care aceştia locuiesc.

Aproape 170 de săteni ialomiţeni din comunele Dridu, Coşereni şi Jilavele au ales să dobândească abilităţile şi competenţele necesare pentru a da startul unor mici afaceri sau să redescopere ţesutul la război, iar 28 de localnici au finalizat cursul de lucrător în pensiune.

În vara anului 2015, proiectul MADE IN RURAL va pune la dispoziţia comunităţilor Dridu şi Jilavele două ateliere de creaţie şi meşteşuguri, dotate cu echipamente şi materie primă. Astfel, participanţii la cursuri, dar şi alţi meşteri pricepuţi din regiune, primesc sprijin pentru revitalizarea tradiţiilor meşteşugăreşti şi crearea unor oportunităţi de dezvoltare comunitară sustenabilă.