Afaceri cu rimă la Fundătura: “Ham Ham bine ai venit, fericire ai găsit!”

Localnicii din comuna clujeană Fundătura s-au remarcat între cei care participă la proiectul MADE IN RURAL printr-un spirit antreprenorial deosebit şi sloganuri publicitare irezistibile.

Ajunşi aproape de finalul cursului de competenţe antreprenoriale organizat prin proiect, ei au realizat o hartă a ideilor de afaceri pentru comunitatea de baştină. Acesta include un pet – shop, o tocilărie, un salon de frumuseţe, ateliere de meşteşuguri, firme de servicii, producţie de conserve pentru iarnă şi o sală de fitness.

Ideile de afaceri ale clujenilor din comuna Fundătura pot deveni realitate cu ajutorul premiilor oferite în cadrul concursului pe care World Vision Romania îl va organiza în primăvara anului 2015.

Fiecare dintre planurile realizate de beneficiarii proiectului cu sprijinul consilierilor sau al lectorilor are şansa de a fi premiat cu câte 10.000 de lei. Astfel, 200 de mici întreprinzători din mediul rural vor putea să-şi vadă visele devenind realitate.

Maria Proca din comuna Sauca, judeţul Vaslui, visează dintotdeauna să conducă o mică afacere. Îi place să lucreze cu oamenii şi consideră că fiecare este înzestrat cu ceva anume. Maria îşi doreşte să administreze împreună cu fiica sa un spaţiu de recreere şi divertisment pentru tineri.

Cu sprijinul familiei, Maria a ridicat deja o parte din construcţie în curtea locuinţei sale. Dacă va fi una dintre câştigătorii concursului, anul viitor va finaliza amenajarea spaţiului şi va deschide porţile pentru tinerii consăteni ale căror opţiuni de petrecere a timpului liber sunt actualmente aproape inexistente.

Absolvenţii cursurilor de antreprenoriat desfăşurate prin proiectul  MADE IN RURAL vor fi sprijiniţi să îşi administreze şi dezvolte mai bine afacerile şi prin crearea unei reţele de cooperare şi schimb de bune practice la nivel naţional.

Proiectul MADE IN RURAL este cofinanţat din fonduri structurale europene şi desfăşurat cu sprijinul partenerilor Asociaţia pentru Sprijinirea Dezvoltării Rurale ASDR Dezmir şi Ascendo S.R.L.