179 de antreprenori în competiţia de planuri de afaceri MADE IN RURAL

179 de participanti la proiectul MADE IN RURAL se pregatesc de inscrierea in prima etapa a concursului de planuri de afaceri organizat in beneficiul comunitatilor rurale din opt judete ale tarii. “Premii pentru cele mai competitive planuri de afaceri din sectorul non-agricol” este unul dintre instrumentele prin care World Vision Romania sprijina familiile din mediul rural sa gaseasca solutii pentru un trai mai bun pe plan local.

Cele mai multe planuri de afaceri sunt axate pe croitorie şi artizanat textil, având în vedere faptul că peste 550 de persoane s-au instruit în ţesătorie manuală în cadrul proiectului.

Ideile de afaceri ale beneficiarilor proiectului nu se limitează însă la meşteşugurile tradiţionale, ci răspund şi nevoilor comunităţilor în care trăiesc. Doljenii şi-au propus să deschidă ateliere de tâmplărie sau frizerii, vasluienii să ofere servicii de vulcanizare sau organizare de evenimente, iar vâlcenii vor să readucă în vogă atelierul de reparaţii încălţăminte sau să deschidă centre de copiere şi traducere a documentelor.

Lista completă a participanţilor la concurs şi a micilor afaceri propuse de ei va fi publicată pe site-ul proiectului după finalizarea înscrierilor în prima etapă. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 17 aprilie 2015.

Cea de-a doua etapă a concursului se va desfăşura în această vară, astfel încât să poată beneficia de aceleaşi şanse şi persoanele care acum participă la alte cursuri de formare profesională în cadrul proiectului.

Concomitent cu aceste activităţi, în această primăvara, în cele opt judeţe cuprinse în proiect se desfăşoară demersurile pentru renovarea şi dotarea spaţiilor destinate atelierelor de creaţie şi meşteşuguri înfiinţate prin proiect. Ne propunem ca aceste spaţii să sprijine revitalizarea meşteşugurilor locale şi să ajute oamenii instruiţi în proiect să prospere „la ei acasă”.

Proiectul MADE IN RURAL, destinat dezvoltării meşteşugurilor tradiţionale şi stimulării antreprenoriatului în mediul rural, este cofinanţat din fonduri structurale europene. Proiectul se derulează pana în luna septembrie 2015 în beneficiul şomerilor, agricultorilor de subzistenţă şi persoanelor casnice.